Novinky

      • VYSKÚŠAJ SI PRIJÍMAČKY
        • VYSKÚŠAJ SI PRIJÍMAČKY

        • 27. 2. 2024
        • Prečo riešiť stres, keď potrebuješ riešiť úlohy? 

          Prijímacie skúšky na strednú školu môžu poriadne zatočiť s hlavou mladého človeka. V čase, keď je potrebné zapnúť všetky mozgové závity sa o prvenstvo v našom mozgu hlási stres, napätie, obavy. Ale nemusí to takto byť!

           

          Vyskúšaj si prijímačky a zbav sa zbytočného stresu!

          Záujemcov o štúdium (nielen) na našom gymnáziu pozývame vyskúšať si náročnosť testov a atmosféru prijímacích skúšok Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa. Prevedieme vás celým procesom prijímacieho konania, napíšete si cvičný test zo SJL a MAT, vypočujete si rady od našich pedagógov pre čo najlepšiu prípravu na prijímačky a samozrejme dáme priestor aj na vaše otázky. Veríme, že vďaka tomu bude prijímacie konanie na našu školou viac o vašich vedomostiach, ako strese, napätí a obavách. 

           

          Vidíme sa 9. marca 2024 o 9:00 !!

          Vyskúšať si prijímačky môžete v sobotu, 9. marca 2024, na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa (M.R. Štefánika 9, Trebišov). Začneme o 9:00 a spolu strávime približne 3 hodiny. 

           

          A zoberte aj svojich rodičov!!

          Budeme radi, ak spolu so záujemcami o štúdium, prídu aj ich rodičia, či zákonní zástupcovia. Rodičov vnímame ako dôležitých sprievodcov mladých ľudí pri výbere strednej školy. Aby ste mali všetky relevantné informácie o našom gymnáziu, radi vám o našej škole porozprávame. Zároveň vám pri stretnutí predstavíme aj celý proces prijímacieho konania od napísania testov až po nástup na školu. 

           

          Tak čo?! VIDÍME SA?!

          Ak vás zaujala možnosť vyskúšať si prijímačky na našom gymnáziu a máte záujem sa ich zúčastniť, dajte nám o tom vedieť. Vyplnením krátkeho elektronického formulára sa prihlásite na "VYSKÚŠAJ SI PRIJÍMAČKY".

           

          CHCEM SI VYSKÚŠAŤ PRIJÍMAČKY (prihlasovací formulár)

          Budeme radi, ak sa prihlasite do štvrtka, 7. marca 2024 

           

          TEŠÍME SA NA VÁS

      • NAVŠTÍVTE VÝSTAVU O LEONARDOVI DA VINCIM
        • NAVŠTÍVTE VÝSTAVU O LEONARDOVI DA VINCIM

        • 5. 2. 2024
        • Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa organizuje na pôde školy výstavu s názvom Leonardo známy i menej známy. Výstava sa venuje prierezu diel talianskeho umelca, vedca, vynálezcu i inovátora Leonarda Da Vinciho a potrvá od 2. ferbuára do 8. marca 2024. Výstavu organizuje gymnázium v spolupráci s Katolíckou Univerzitou v Ružomberku a Talianskou ambasádou. 

          Výstava je od štvrtka 8. ferbuára prístupná aj žiakom škôl, či verejnosti. Záujmecovia ju môžu navaštívíť po predošlej konzultácii so školou a to nasledujúcim spôsobom:

           

          🟢 Pre žiakov základných a stredných škôl:

          Výstava pre žiakov základných a stredných škôl bude prístupná v pracovné dni a to v dvoch časoch o 9:30 a 12:45. V týchto časoch prevedú návštevníkov výstavy pedagógovia a študenti Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa.

          👉 Prihlásiť sa vašich žiakov a študentov môžete mailom na skola@cgjk.sk, alebo telefonicky 091 711 823.

          📍Odporúčaná kapacita skupiny je približne 20 žiakov. 

           

          🟢 Pre verejnosť:

          Pre verejnosť bude výstava prístupná každú stredu o 14:30. Účastníkov prevedú výstavou  pedagógovia a študenti Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa. Požadovaná kapacita pre verejnosť je aspoň 10 ľudí.

          👉Individuálne alebo aj skupinovo sa môžu prihlásiť záujemcovia prostredníctvom elektronického formulára, ktorý nájdete nižšie.  

          👉V prípade väčšej skupiny je možné dohodnúť aj iný dátum a čas prehliadky a to telefonicky 0911 711 823. 

          🟠 PRIHLASOVACÍ FORMULÁR 🟠

           

          V prípade otázok, resp. nejasností nás, prosím, kontaktujte mailom na skola@cgjk.sk

           

           

      • OTVORILI SME VÝSTAVU O TALIANSKOM VELIKÁNOVI LEONARDOVI DA VINCIM
        • OTVORILI SME VÝSTAVU O TALIANSKOM VELIKÁNOVI LEONARDOVI DA VINCIM

        • 5. 2. 2024
        •  

          🟢 Piatok, 2. februára 2024, sa konala v priestoroch Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove vernisáž výstavy „Leonardo známy i menej známy“. Výstava sa venuje prierezu diel talianskeho umelca, vedca, vynálezcu i inovátora Leonarda Da Vinciho. Zorganizovalo ju na svojej pôde Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v spolupráci s Katolíckou Univerzitou v Ružomberku a Talianskou ambasádou a potrvá do 8. marca 2024.

          🟢 Slávnostné otvorenie výstavy využilo gymnázium ako príležitosť na stretnutie sa ľudí zastrešujúcich vzdelávanie a umenie v meste Trebišov. Medzi prítomnými pozvanými boli vladyka Cyril Vasiľ SJ, arcibiskup – košický eparchiálny biskup, PhDr. Marek Čižmár, primátor mesta Trebišov, riaditelia základných a stredných škôl mesta Trebišov, Mestskej knižnice a ďalší hostia.

          🟢 V úvode sa prítomným prihovoril Mgr. Milan Kmec, poverený riaditeľ Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa. Nasledovali pozdravné slová vladyku Cyrila Vasiľa SJ a primátora mesta Trebišov PhDr. Mareka Čižmára. Hlavnou časťou vernisáže bola prednáška PaedDr. Rosangeli Libertini, PhD. z Katedry cudzích jazykov Pedagogickej fakulty Katolíckej Univerzity v Ružomberku. Prítomným priblížila život Leonarda Da Vinciho, poukázala na rozmanitosť jeho zamerania od umenia, cez botaniku, anatómiu až po architektúru, či vývojárstvo mnohých technológií. Zavŕšením prednášky bol slávnostný prípitok na znak otvorenia výstavy, po ktorom si prítomní hostia prehliadli samotnú výstavu.

          🟢 Umocnením myšlienky vernisáže – spojenie ľudí zastrešujúcich vzdelávanie a umenie v meste Trebišov, bola aj recepcia, ktorá nasledovala po prehliadke výstavy. V družných debatách a pri chutnom pohostení strávili prítomní ešte niekoľko chvíľ.

          👉 Pozrieť si výstavu „Leonardo známy i menej známy“ si môžu pozrieť v priestoroch Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa aj žiaci základných škôl, či verejnosť po rezervovaní si termínu. Všetky bližšie informácie nájdu záujemcovia na webovej stránke gymnázia.

      • DOD CGJK 2023
        • DOD CGJK 2023

        • 7. 1. 2024
        • 🟢 8. decembra sme opäť otvorili dvere nášho gymnázia, aby záujemcovia o štúdium na našej škole mohli nahliadnuť do "našej kuchyne".

          🟢 Po privítaní a úvodných slovách o. Milan Kmeca, riaditeľa školy, sa zúčastnení roztrúsili do tried a učební. Tu mohli objavovať čaro nášho gymnázia cez rozmanité aktivity v réžii našich pedagógov a študentov. Kreatívne učenie cudzích jazykov, využívanie prírodovedných poznatkov v praxi, slovenčina bez bifľovania, rýchlokurz prvej pomoci, či zóna "vypni" ... to a ešte viac čakalo na účastníkov DOD 2023.

          🟢 Teší nás vysoký počet účastníkov i mnoho otázok a záujmu o našej škole, ktorými ste nás v daný deň zahrnuli. Veríme, že mnohí zúčastnení sa po úspešných prijímačkách stanú aj súčasťou našej gymnaziálnej rodiny, pre ktorých v šk. roku 2024/2025 plánujeme otvoriť dve triedy.

          ✨ Všetkým, ktorí nás navštívili i tým, ktorí za DOD CGJK 2023 stáli, patrí veľká vďaka.

      • STÁŽ PRE POTENCIONÁLNYCH FARMACEUTOV
        • STÁŽ PRE POTENCIONÁLNYCH FARMACEUTOV

        • 22. 12. 2023
        • Naši študenti CGJK o svojom budúcom povolaní nemusia iba snívať. Už teraz ho totiž môžu zakúšať na vlastnej stredoškolskej koži. Aj o tom je nový projekt Stredoškolské stáže študentov CGJK.

          Vďaka Trebišovská lekáreň si traja naši študenti vyskúšali život farmaceuta na jeden deň.

          Túto skvelú skúsenosť hodnotí účastníčka stáže, naša tretiačka Kristínka takto :

          Okrem veľmi podstatnej teoretickej časti sme sa venovali aj praktickej časti, kde sme mali možnosť vyskúšať si tvorbu masti, methioninovych kapsúl a následne odber krvi, vďaka ktorému sme zistili o našom tele viac.

          Spolu potrebnými znalosťami si odnášame aj pekné spomienky a veľmi príjemné strávený čas.

          Práca farmaceuta je naozaj veľmi krásna, špecifická a v neposlednom rade dôležitá.

          Touto cestou sa chceme poďakovať Trebišovskej lekárni za ich čas a možnosť vyskúšať si prácu farmaceuta. A už teraz sa tešíme na ďalšie skvelé stáže pre ďalších študentov.

      •  BETLEHEMSKÉ SVETLO SVIETI AJ V NÁS
        • BETLEHEMSKÉ SVETLO SVIETI AJ V NÁS

        • 18. 12. 2023
        • 🟢 Na začiatku týždňa, ktorý vyvrcholí Štedrým dňom, pondelok 18. decembra 2023, priniesli skauti z Federácie skautov Slovenska pod vedením o. Kamila Ganóczyho, národného duchovného asistenta FSE, BETLEHEMSKÉ SVETLO aj k nám na Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v Trebišove.

          🟢 Po úvodnej piesni v podaní nášho speváckeho zboru a krátkej modlitbe, si žiaci vypočuli text evanjelia o narodení Ježiša Krista. Následne sme sa v tichu zahľadeli do svetla svietnika horiaceho Betlehemským svetlom.

          🟢 Ďakujeme Federácií skautov Európy, že aj tento rok bolo CGJK ich zastávkou pri odovzdávaní výnimočného svetla Betlehema.

      • FAMÓZNY MIKULÁŠSKY 🎅 PROGRAM CGJK
        • FAMÓZNY MIKULÁŠSKY 🎅 PROGRAM CGJK

        • 18. 12. 2023
        • 🎅 6. decembera oslavujeme azda najznámejšieho svätca, sv. Mikuláša! Tento deň napĺňajú spolu so sladkými balíčkami naše životy zvlašť láskavosť, radosť a dobrota.

          🎅 Dynamický, podnetný, zaujímavý, radostný a hlavne mikulášsky.. taký jednoducho bol mikulášsky program na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa, o ktorý sa postarali naši tretiaci pod vedením ich triednej profesorky Laury Franckovou.

          🎅 Špeciálnym hosťom sviatočného dňa bol vladyka Cyril Vasiľ, arcibiskup-Košický eparchialny buskup. V tzv. mištičkovek diskusii nám poodhalil (ne)obyčajný život biskupa, obľúbené filmy, životné zážitky i odpovedal na otázky mladých z oblasti viery.

          🎅 Za spevu nášho zboríka pod vedením pani profesorky Márie Čižmárovej sme sa prehupli do druhej časti programu. Tu nás čakali hry, súťaže a kvízy, v ktorých si sily a vedomosti o Mikulášovi zmerali jednodlitvé triedy. Čerešničkou na torte bol vedomostný kvíz pre naše profesorky - Annu Anderkovú, Anežku Frankovú a Máriu Čižmárovú. To ste mali vidieť .

          🎅 A aké by to bolo, keby medzi tak úžasných mladých študentov neprišiel sv. Mikuláš. A veruže prišiel. So sladkou odmenou a s úsmevom na tvári sme ukončili tento skvelý mikulášsky program a odniesli si radosť do svojich domovov.

          🎅 Tretiakom a ich triednej profesorke, vladykovi Cyrilovi a všetkým úžasným študentkám, študentom a pedagógom ďakujeme za famózny deň.

        • DARUJ SVETLO A TEPLO

        • 5. 12. 2023
        • DARUJ SVETLO A TEPLO 3 školy a JEDNA konkŕétna pomoc

          Vstupujeme do času, v ktorom pomáhať je o čosi ľahšie a naša ľudskosť je o čosi citlivejšia na potreby druhých.

          Preto sme sa rozhodli ako tri cirkevné školy v meste Trebišov ( Stredná odborná škola služieb a priemyslu sv. Jozafáta , CZŠ s MŠ sv.Juraja Gorkého 55 Trebišov , Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v Trebišove) v spolupráci s organizáciou Úsmev ako dar zorganizovať zbierku DARUJ SVETLO A TEPLO.

           

          🟠 CIEĽ:

          Jej zámerom je vyzbierať finančné prostriedky potrebné na kúpu pohonných hmôt pre generátory, ktoré vyrábajú elektrickú energiu v čase výpadkov dodávky elektriny v jednom detskom domove na Ukrajine v blízkosti hraníc so Slovenskom.

          🟠 REALIZÁCIA:

          Zbierku plánujeme vykonať 6. decembra, na sviatok sv. Mikuláša, na všetkých troch cirkevných školách v Trebišove. V najbližších dvoch dňoch rozdáme našim študentom a pedagógom obálky označené "Daruj svetlo a teplo", do ktorých môžete vložiť váš finančný dar a v stredu, 6. decembra, ju priniesť do školy a vhodiť do spoločnej urny.

          🟠 Sme radi, že v tomto čase môžeme priniesť pomoc, ktorá je konkrétna a rieši až existenciálnu situáciu mnohých mladých ľudí.

          Všetkým darcom už teraz veľmi pekne ďakujeme.

           

           

          Vo videu vám zbierku približuje pán Radoslav Dráb, riaditeľ Košickej pobočky Úsmev ako dar

          Svoj finančný dar môžete zaslať aj prostredníctvom bankového prevodu na transparentný účet organizácie ÚSMEV AKO DAR. Stačí ak oskenujete aplikáciou vašej banky nasledujúci QR kód. 

           

      • MiniErazmus v Bratislave 2023
        • MiniErazmus v Bratislave 2023

        • 18. 12. 2023
        • 🟠 Zažiť vysokú školu už počas štúdia na gymnáziu je nosnou myšlienkou aktivity MiniErazmus. A naši študenti pri tom samozrejme nemohli chýbať.

          🟠 Traja naši odvážlivci sa zúčastnili 4 dňového programu v Bratislave, počas ktorého si mohli vyskúšať vysokoškolský život , plný zaujímavých prednášok, workshopov, aktivít a mohli navštíviť množstvo firiem.

          🟠 MiniErazmus je jedným zo spôsobov ako sa usilujeme pomáhať našim študentom čo najlepšie si vybrať svoje povolanie a úspešnú cestu k nemu.

      • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ na CGJK
        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ na CGJK

        • 30. 11. 2023
        • OBJAVTE ŠKOLU, KTORÁ POSÚVA K SPLENIU SNOV

          Už 8. decembra 2023 otvárame dvere nášho gymnázia, aby sme poodhalili výnimočnosť našej školy všetkým zvedavcom a záujemcom o štúdium na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa.

          Od 9:00 vás prevedieme zaujímavým programom, počas ktorého vás čakajú zaujímavé workshopy, aktivity, súťaže a niekokľko špeciálnych prekvapení. 

           

          Objavte počas niekoľkých hodín tri kľúčové piliere, na ktorých stojí naša škola - VZŤAHY, VZDELÁVANIE, HODNOTY a vďaka ktorým je štúdium na našej škole jedinečnou príležitosťou intelektuálneho a osobnostného rozvoja. 

           

           

          Takto skvele nám bolo minulý rok

          Milí deviataci, všetky potrebné informácie k vašej účasti na DOD CGJK vám poskytnú výchovní poradcovia na vašich školách, alebo nás kontaktujte mailom na skola@cgjk.sk

      • CGJK na Burze informácií
        • CGJK na Burze informácií

        • 1. 11. 2023
        • Už vyše 25 rokov ponúka Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa svojim študentom kvalitné a inovatívne vzdelávanie, rodinnú atmfosféru a budovanie pevných hodnôt v živote. Presvedčiť sa o tom mohli aj návšetvníci Burzy informácií, ktorú každoročne organizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Trebišov v spolupráci s mestom Trebišov. Jej zámerom je prezentovať aktuálnym deviatakom stredné školy a učebné odbory v okrese Trebišov.

          Sme veľmi radi, že veľkému počtu zúčastnených sme mohli na Burze informácií prezentovať kľúčové piliere našej školy. Medzi ne patrí vyučovanie cudzích jazykov zahraničnými lektormi. Lektori anglického a talianskeho jazyka si pripravili pre účastníkov rôzne aktivity, ktoré bežne využívajú v škole počas vyučovacích hodín.

          Ďalším pilierom našej školy je dôraz na prírodovedné predmety a ich praktické využitie v živote, čo si zasa mohli zúčastnení vyskúšať prostredníctvom rôznych hlavolamov, kvízov, či testom sily stisku.

          Neodmysliteľnou súčasťou Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa je aj spolupráca s Červeným krížom. A tak si pri našom stánku mohli účastníci zmerať tlak, okysličenosť krvi, a taktiež aj overiť vedomosti o základoch prvej pomoci.

          Špecifickosoťou nášho gymnázia je rodinná atmosféra a indiviuálny prístup. Na vlastnej koži si to vyskúšali niekoľkí odvážni, ktorí navštívili našu oddychovú zónu spojenú s aktivou "VYPNI SA"! 

          Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú vo svojom štúdiu spájať kvalitné a inovatívne vzdelávanie spolu s rodiinou atmosférou a budovať svoju osobnosť na pevných hodnotách. Na Burze informácií to prezentoval skvelý tím pedagógov a študentov, za čo im patrí veľké poďakovanie. 

      • Skvelý čas skvelých ľudí
        • "NECHAJ SA PREKVAPIŤ" - Ducháče 4.A

        • 1. 11. 2023
        • Na otázku štvrtákov "Aká bude téma ducháčov?", odpovedal o. Milan Kmec, duchovný správca Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa,  zakaždým rovnako: "Nechaj sa prekvapiť!" A verte, či nie, ono to nebola vyhýbavá odpoveď, ale skutočná téma duchovnej obnovy našich maturantov.

          Spoločne strávené trojdnie v Centre pre mládež Košickej eparchie bolo naozaj plné prekvapení. O ne sa postaral o. Milan svojimi katechézami zameranými na "netypické" spôsoby budovania vzťahu medzi nami ľudmi a Bohom. Katechézy boli obzvláštnené rôznymi aktivitami i modlitbami, pri ktorých nám čas akosi rýchlo plynul. Zvlášť silná bola večerná adorácia, ktorú (ako prekvapenie) sprevádzali mladí vysokoškoláci z Košického spoločenstva UNIPAS. Príjemným prekvapením bol pre nás aj spoločne strávený čas na bowlingu v Michalovciach, kam sme sa celý ročník vybrali.

          Atmosféru ducháčov doplnili aj neformálne debaty, hry, či nácvik programu na stužkovú. To všetko nám prinieslo veľa zábavy a utužilo naše kamarátsva v triede. 

          Veľké poďakovanie patrí našej triednej, p. profesorke Anne Anderkovej za jej starosltivosť o nás a spoločne strávené chvíle. 

          Sme veľmi radi, že táto duchovná obnova bola naozaj skvelým prekvapením pre nás a zároveň veľkým obohatením. 

      • SPOLU DARUJEME VIAC
        • SPOLU DARUJEME VIAC

        • 17. 10. 2023
        • Každoročne v októbri, pri príležitosti svetového dňa výživy, spoločnosť Kaufland v spolupráci so Slovenským Červeným krížom, organizuje potravinovú zbierku pre rodiny v núdzi POMÁHAME POTRAVINAMI.

          12. októbra 2023 sa aj študenti Cirkevného gymnáziá sv. Jána Krstiteľa spolu so zamestnanci Slovenského Červeného kríža, územného spolku Trebišov zapojili do potravinovej zbierky pre ľudí, ktorí sami nemajú dostatok prostriedkov na to, aby si ich zabezpečili.

          Tento rok bola zbierka trochu ozvláštnená – prispieť na dobrú vec mohli nielen darovaním trvanlivých potravín, ale aj kúpou symbolického odznaku za jedno euro.

          Každé euro sa počíta a za ten dobrý pocit, že vďaka vám budú mať slovenské rodiny v núdzi teplé obedy či večere, to rozhodne stojí.

      • DEŇ JAZYKOV NA CGJK 2023
        • DEŇ JAZYKOV NA CGJK 2023

        • 3. 10. 2023
        • Stalo sa už dobrou tradíciou, že pri príležitosti slávenia Európskeho dňa jazykov (26. september) pozývame žiakov 9. ročníka ZŠ na naše gymnázium, aby sme spolu s našimi študentmi a lektormi cudzích jazykov poukázali na to, že jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a kľúčovým prvkom bohatého kultúrneho dedičstva nášho kontinentu. 

          Z toho dôvodu si naše Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa pripravilo zaujímavý program pre deviatakov základných škôl zameraný na krásu a výnimočnosť jednotlivých jazykov vyučovaných na našom gymnáziu. 

           

          Začíname o 9:30 v priestoroch našej školy

          Program odštartujeme o 9:30. Zaujímavosti  o cudzích jazykoch následne spoznajú účastníci  cez rôzne aktivity a workshopy. Nebude chýbať ani kvíz, dobrá nálada a naša typická rodinná atmosféra. 

           

          Chystáte sa prísť? Dajte nám to vedieť!!

          Ak vás zaujal Deň jazykov na CGJK a chystáte sa so svojimi žiakmi prísť, dajte nám to, prosím vedieť prostredníctvom elektornického formulára. Nájdtete ho TU

           


           

      • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE NOVÉHO ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024
        • SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE NOVÉHO ŠKOLSKÉHO ROKA 2023/2024

        • 31. 8. 2023
        • Milí študenti Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa,

          srdečne vás pozývame na slávnostné otvorenie nového školského roka 2023/2024, ktoré sa uskutoční pondelok, 4. septembra 2023 so začiatkom o 8:30. 

           

          Program: 

          8:30 Otvorenie školského roka na školskom dvore

           

          8:45 Stretnutie jednotlvých ročníkov v triedach

           

          9:00 Spoločný presun ku gréckokatolíckemu chrámu

           

          9:30 Archijerejská sv. liturgia s vladykom Cyrilom Vasiľom SJ, arcibiskupom - košickým eparchiálnym biskupom

           

          11:00 Predpokladaný záver