Novinky

      • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ na CGJK
        • DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ na CGJK

        • 30. 11. 2023
        • OBJAVTE ŠKOLU, KTORÁ POSÚVA K SPLENIU SNOV

          Už 8. decembra 2023 otvárame dvere nášho gymnázia, aby sme poodhalili výnimočnosť našej školy všetkým zvedavcom a záujemcom o štúdium na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa.

          Od 9:00 vás prevedieme zaujímavým programom, počas ktorého vás čakajú zaujímavé workshopy, aktivity, súťaže a niekokľko špeciálnych prekvapení. 

           

          Objavte počas niekoľkých hodín tri kľúčové piliere, na ktorých stojí naša škola - VZŤAHY, VZDELÁVANIE, HODNOTY a vďaka ktorým je štúdium na našej škole jedinečnou príležitosťou intelektuálneho a osobnostného rozvoja. 

           

           

          Takto skvele nám bolo minulý rok

          Milí deviataci, všetky potrebné informácie k vašej účasti na DOD CGJK vám poskytnú výchovní poradcovia na vašich školách, alebo nás kontaktujte mailom na skola@cgjk.sk

      • CGJK na Burze informácií
        • CGJK na Burze informácií

        • 1. 11. 2023
        • Už vyše 25 rokov ponúka Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa svojim študentom kvalitné a inovatívne vzdelávanie, rodinnú atmfosféru a budovanie pevných hodnôt v živote. Presvedčiť sa o tom mohli aj návšetvníci Burzy informácií, ktorú každoročne organizuje Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny Trebišov v spolupráci s mestom Trebišov. Jej zámerom je prezentovať aktuálnym deviatakom stredné školy a učebné odbory v okrese Trebišov.

          Sme veľmi radi, že veľkému počtu zúčastnených sme mohli na Burze informácií prezentovať kľúčové piliere našej školy. Medzi ne patrí vyučovanie cudzích jazykov zahraničnými lektormi. Lektori anglického a talianskeho jazyka si pripravili pre účastníkov rôzne aktivity, ktoré bežne využívajú v škole počas vyučovacích hodín.

          Ďalším pilierom našej školy je dôraz na prírodovedné predmety a ich praktické využitie v živote, čo si zasa mohli zúčastnení vyskúšať prostredníctvom rôznych hlavolamov, kvízov, či testom sily stisku.

          Neodmysliteľnou súčasťou Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa je aj spolupráca s Červeným krížom. A tak si pri našom stánku mohli účastníci zmerať tlak, okysličenosť krvi, a taktiež aj overiť vedomosti o základoch prvej pomoci.

          Špecifickosoťou nášho gymnázia je rodinná atmosféra a indiviuálny prístup. Na vlastnej koži si to vyskúšali niekoľkí odvážni, ktorí navštívili našu oddychovú zónu spojenú s aktivou "VYPNI SA"! 

          Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí chcú vo svojom štúdiu spájať kvalitné a inovatívne vzdelávanie spolu s rodiinou atmosférou a budovať svoju osobnosť na pevných hodnotách. Na Burze informácií to prezentoval skvelý tím pedagógov a študentov, za čo im patrí veľké poďakovanie. 

      • Skvelý čas skvelých ľudí
        • "NECHAJ SA PREKVAPIŤ" - Ducháče 4.A

        • 1. 11. 2023
        • Na otázku štvrtákov "Aká bude téma ducháčov?", odpovedal o. Milan Kmec, duchovný správca Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa,  zakaždým rovnako: "Nechaj sa prekvapiť!" A verte, či nie, ono to nebola vyhýbavá odpoveď, ale skutočná téma duchovnej obnovy našich maturantov.

          Spoločne strávené trojdnie v Centre pre mládež Košickej eparchie bolo naozaj plné prekvapení. O ne sa postaral o. Milan svojimi katechézami zameranými na "netypické" spôsoby budovania vzťahu medzi nami ľudmi a Bohom. Katechézy boli obzvláštnené rôznymi aktivitami i modlitbami, pri ktorých nám čas akosi rýchlo plynul. Zvlášť silná bola večerná adorácia, ktorú (ako prekvapenie) sprevádzali mladí vysokoškoláci z Košického spoločenstva UNIPAS. Príjemným prekvapením bol pre nás aj spoločne strávený čas na bowlingu v Michalovciach, kam sme sa celý ročník vybrali.

          Atmosféru ducháčov doplnili aj neformálne debaty, hry, či nácvik programu na stužkovú. To všetko nám prinieslo veľa zábavy a utužilo naše kamarátsva v triede. 

          Veľké poďakovanie patrí našej triednej, p. profesorke Anne Anderkovej za jej starosltivosť o nás a spoločne strávené chvíle. 

          Sme veľmi radi, že táto duchovná obnova bola naozaj skvelým prekvapením pre nás a zároveň veľkým obohatením.