Novinky

      • VYSKÚŠAJ SI PRIJÍMAČKY
        • VYSKÚŠAJ SI PRIJÍMAČKY

        • 27. 2. 2024
        • Prečo riešiť stres, keď potrebuješ riešiť úlohy? 

          Prijímacie skúšky na strednú školu môžu poriadne zatočiť s hlavou mladého človeka. V čase, keď je potrebné zapnúť všetky mozgové závity sa o prvenstvo v našom mozgu hlási stres, napätie, obavy. Ale nemusí to takto byť!

           

          Vyskúšaj si prijímačky a zbav sa zbytočného stresu!

          Záujemcov o štúdium (nielen) na našom gymnáziu pozývame vyskúšať si náročnosť testov a atmosféru prijímacích skúšok Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa. Prevedieme vás celým procesom prijímacieho konania, napíšete si cvičný test zo SJL a MAT, vypočujete si rady od našich pedagógov pre čo najlepšiu prípravu na prijímačky a samozrejme dáme priestor aj na vaše otázky. Veríme, že vďaka tomu bude prijímacie konanie na našu školou viac o vašich vedomostiach, ako strese, napätí a obavách. 

           

          Vidíme sa 9. marca 2024 o 9:00 !!

          Vyskúšať si prijímačky môžete v sobotu, 9. marca 2024, na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa (M.R. Štefánika 9, Trebišov). Začneme o 9:00 a spolu strávime približne 3 hodiny. 

           

          A zoberte aj svojich rodičov!!

          Budeme radi, ak spolu so záujemcami o štúdium, prídu aj ich rodičia, či zákonní zástupcovia. Rodičov vnímame ako dôležitých sprievodcov mladých ľudí pri výbere strednej školy. Aby ste mali všetky relevantné informácie o našom gymnáziu, radi vám o našej škole porozprávame. Zároveň vám pri stretnutí predstavíme aj celý proces prijímacieho konania od napísania testov až po nástup na školu. 

           

          Tak čo?! VIDÍME SA?!

          Ak vás zaujala možnosť vyskúšať si prijímačky na našom gymnáziu a máte záujem sa ich zúčastniť, dajte nám o tom vedieť. Vyplnením krátkeho elektronického formulára sa prihlásite na "VYSKÚŠAJ SI PRIJÍMAČKY".

           

          CHCEM SI VYSKÚŠAŤ PRIJÍMAČKY (prihlasovací formulár)

          Budeme radi, ak sa prihlasite do štvrtka, 7. marca 2024 

           

          TEŠÍME SA NA VÁS

      • NAVŠTÍVTE VÝSTAVU O LEONARDOVI DA VINCIM
        • NAVŠTÍVTE VÝSTAVU O LEONARDOVI DA VINCIM

        • 5. 2. 2024
        • Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa organizuje na pôde školy výstavu s názvom Leonardo známy i menej známy. Výstava sa venuje prierezu diel talianskeho umelca, vedca, vynálezcu i inovátora Leonarda Da Vinciho a potrvá od 2. ferbuára do 8. marca 2024. Výstavu organizuje gymnázium v spolupráci s Katolíckou Univerzitou v Ružomberku a Talianskou ambasádou. 

          Výstava je od štvrtka 8. ferbuára prístupná aj žiakom škôl, či verejnosti. Záujmecovia ju môžu navaštívíť po predošlej konzultácii so školou a to nasledujúcim spôsobom:

           

          🟢 Pre žiakov základných a stredných škôl:

          Výstava pre žiakov základných a stredných škôl bude prístupná v pracovné dni a to v dvoch časoch o 9:30 a 12:45. V týchto časoch prevedú návštevníkov výstavy pedagógovia a študenti Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa.

          👉 Prihlásiť sa vašich žiakov a študentov môžete mailom na skola@cgjk.sk, alebo telefonicky 091 711 823.

          📍Odporúčaná kapacita skupiny je približne 20 žiakov. 

           

          🟢 Pre verejnosť:

          Pre verejnosť bude výstava prístupná každú stredu o 14:30. Účastníkov prevedú výstavou  pedagógovia a študenti Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa. Požadovaná kapacita pre verejnosť je aspoň 10 ľudí.

          👉Individuálne alebo aj skupinovo sa môžu prihlásiť záujemcovia prostredníctvom elektronického formulára, ktorý nájdete nižšie.  

          👉V prípade väčšej skupiny je možné dohodnúť aj iný dátum a čas prehliadky a to telefonicky 0911 711 823. 

          🟠 PRIHLASOVACÍ FORMULÁR 🟠

           

          V prípade otázok, resp. nejasností nás, prosím, kontaktujte mailom na skola@cgjk.sk

           

           

      • OTVORILI SME VÝSTAVU O TALIANSKOM VELIKÁNOVI LEONARDOVI DA VINCIM
        • OTVORILI SME VÝSTAVU O TALIANSKOM VELIKÁNOVI LEONARDOVI DA VINCIM

        • 5. 2. 2024
        •  

          🟢 Piatok, 2. februára 2024, sa konala v priestoroch Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa v Trebišove vernisáž výstavy „Leonardo známy i menej známy“. Výstava sa venuje prierezu diel talianskeho umelca, vedca, vynálezcu i inovátora Leonarda Da Vinciho. Zorganizovalo ju na svojej pôde Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v spolupráci s Katolíckou Univerzitou v Ružomberku a Talianskou ambasádou a potrvá do 8. marca 2024.

          🟢 Slávnostné otvorenie výstavy využilo gymnázium ako príležitosť na stretnutie sa ľudí zastrešujúcich vzdelávanie a umenie v meste Trebišov. Medzi prítomnými pozvanými boli vladyka Cyril Vasiľ SJ, arcibiskup – košický eparchiálny biskup, PhDr. Marek Čižmár, primátor mesta Trebišov, riaditelia základných a stredných škôl mesta Trebišov, Mestskej knižnice a ďalší hostia.

          🟢 V úvode sa prítomným prihovoril Mgr. Milan Kmec, poverený riaditeľ Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa. Nasledovali pozdravné slová vladyku Cyrila Vasiľa SJ a primátora mesta Trebišov PhDr. Mareka Čižmára. Hlavnou časťou vernisáže bola prednáška PaedDr. Rosangeli Libertini, PhD. z Katedry cudzích jazykov Pedagogickej fakulty Katolíckej Univerzity v Ružomberku. Prítomným priblížila život Leonarda Da Vinciho, poukázala na rozmanitosť jeho zamerania od umenia, cez botaniku, anatómiu až po architektúru, či vývojárstvo mnohých technológií. Zavŕšením prednášky bol slávnostný prípitok na znak otvorenia výstavy, po ktorom si prítomní hostia prehliadli samotnú výstavu.

          🟢 Umocnením myšlienky vernisáže – spojenie ľudí zastrešujúcich vzdelávanie a umenie v meste Trebišov, bola aj recepcia, ktorá nasledovala po prehliadke výstavy. V družných debatách a pri chutnom pohostení strávili prítomní ešte niekoľko chvíľ.

          👉 Pozrieť si výstavu „Leonardo známy i menej známy“ si môžu pozrieť v priestoroch Cirkevného gymnázia sv. Jána Krstiteľa aj žiaci základných škôl, či verejnosť po rezervovaní si termínu. Všetky bližšie informácie nájdu záujemcovia na webovej stránke gymnázia.