Novinky

      • STÁŽ PRE POTENCIONÁLNYCH FARMACEUTOV
        • STÁŽ PRE POTENCIONÁLNYCH FARMACEUTOV

        • 22. 12. 2023
        • Naši študenti CGJK o svojom budúcom povolaní nemusia iba snívať. Už teraz ho totiž môžu zakúšať na vlastnej stredoškolskej koži. Aj o tom je nový projekt Stredoškolské stáže študentov CGJK.

          Vďaka Trebišovská lekáreň si traja naši študenti vyskúšali život farmaceuta na jeden deň.

          Túto skvelú skúsenosť hodnotí účastníčka stáže, naša tretiačka Kristínka takto :

          Okrem veľmi podstatnej teoretickej časti sme sa venovali aj praktickej časti, kde sme mali možnosť vyskúšať si tvorbu masti, methioninovych kapsúl a následne odber krvi, vďaka ktorému sme zistili o našom tele viac.

          Spolu potrebnými znalosťami si odnášame aj pekné spomienky a veľmi príjemné strávený čas.

          Práca farmaceuta je naozaj veľmi krásna, špecifická a v neposlednom rade dôležitá.

          Touto cestou sa chceme poďakovať Trebišovskej lekárni za ich čas a možnosť vyskúšať si prácu farmaceuta. A už teraz sa tešíme na ďalšie skvelé stáže pre ďalších študentov.

      •  BETLEHEMSKÉ SVETLO SVIETI AJ V NÁS
        • BETLEHEMSKÉ SVETLO SVIETI AJ V NÁS

        • 18. 12. 2023
        • 🟢 Na začiatku týždňa, ktorý vyvrcholí Štedrým dňom, pondelok 18. decembra 2023, priniesli skauti z Federácie skautov Slovenska pod vedením o. Kamila Ganóczyho, národného duchovného asistenta FSE, BETLEHEMSKÉ SVETLO aj k nám na Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v Trebišove.

          🟢 Po úvodnej piesni v podaní nášho speváckeho zboru a krátkej modlitbe, si žiaci vypočuli text evanjelia o narodení Ježiša Krista. Následne sme sa v tichu zahľadeli do svetla svietnika horiaceho Betlehemským svetlom.

          🟢 Ďakujeme Federácií skautov Európy, že aj tento rok bolo CGJK ich zastávkou pri odovzdávaní výnimočného svetla Betlehema.

      • FAMÓZNY MIKULÁŠSKY 🎅 PROGRAM CGJK
        • FAMÓZNY MIKULÁŠSKY 🎅 PROGRAM CGJK

        • 18. 12. 2023
        • 🎅 6. decembera oslavujeme azda najznámejšieho svätca, sv. Mikuláša! Tento deň napĺňajú spolu so sladkými balíčkami naše životy zvlašť láskavosť, radosť a dobrota.

          🎅 Dynamický, podnetný, zaujímavý, radostný a hlavne mikulášsky.. taký jednoducho bol mikulášsky program na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa, o ktorý sa postarali naši tretiaci pod vedením ich triednej profesorky Laury Franckovou.

          🎅 Špeciálnym hosťom sviatočného dňa bol vladyka Cyril Vasiľ, arcibiskup-Košický eparchialny buskup. V tzv. mištičkovek diskusii nám poodhalil (ne)obyčajný život biskupa, obľúbené filmy, životné zážitky i odpovedal na otázky mladých z oblasti viery.

          🎅 Za spevu nášho zboríka pod vedením pani profesorky Márie Čižmárovej sme sa prehupli do druhej časti programu. Tu nás čakali hry, súťaže a kvízy, v ktorých si sily a vedomosti o Mikulášovi zmerali jednodlitvé triedy. Čerešničkou na torte bol vedomostný kvíz pre naše profesorky - Annu Anderkovú, Anežku Frankovú a Máriu Čižmárovú. To ste mali vidieť .

          🎅 A aké by to bolo, keby medzi tak úžasných mladých študentov neprišiel sv. Mikuláš. A veruže prišiel. So sladkou odmenou a s úsmevom na tvári sme ukončili tento skvelý mikulášsky program a odniesli si radosť do svojich domovov.

          🎅 Tretiakom a ich triednej profesorke, vladykovi Cyrilovi a všetkým úžasným študentkám, študentom a pedagógom ďakujeme za famózny deň.

        • DARUJ SVETLO A TEPLO

        • 5. 12. 2023
        • DARUJ SVETLO A TEPLO 3 školy a JEDNA konkŕétna pomoc

          Vstupujeme do času, v ktorom pomáhať je o čosi ľahšie a naša ľudskosť je o čosi citlivejšia na potreby druhých.

          Preto sme sa rozhodli ako tri cirkevné školy v meste Trebišov ( Stredná odborná škola služieb a priemyslu sv. Jozafáta , CZŠ s MŠ sv.Juraja Gorkého 55 Trebišov , Cirkevné gymnázium sv. Jána Krstiteľa v Trebišove) v spolupráci s organizáciou Úsmev ako dar zorganizovať zbierku DARUJ SVETLO A TEPLO.

           

          🟠 CIEĽ:

          Jej zámerom je vyzbierať finančné prostriedky potrebné na kúpu pohonných hmôt pre generátory, ktoré vyrábajú elektrickú energiu v čase výpadkov dodávky elektriny v jednom detskom domove na Ukrajine v blízkosti hraníc so Slovenskom.

          🟠 REALIZÁCIA:

          Zbierku plánujeme vykonať 6. decembra, na sviatok sv. Mikuláša, na všetkých troch cirkevných školách v Trebišove. V najbližších dvoch dňoch rozdáme našim študentom a pedagógom obálky označené "Daruj svetlo a teplo", do ktorých môžete vložiť váš finančný dar a v stredu, 6. decembra, ju priniesť do školy a vhodiť do spoločnej urny.

          🟠 Sme radi, že v tomto čase môžeme priniesť pomoc, ktorá je konkrétna a rieši až existenciálnu situáciu mnohých mladých ľudí.

          Všetkým darcom už teraz veľmi pekne ďakujeme.

           

           

          Vo videu vám zbierku približuje pán Radoslav Dráb, riaditeľ Košickej pobočky Úsmev ako dar

          Svoj finančný dar môžete zaslať aj prostredníctvom bankového prevodu na transparentný účet organizácie ÚSMEV AKO DAR. Stačí ak oskenujete aplikáciou vašej banky nasledujúci QR kód. 

           

      • MiniErazmus v Bratislave 2023
        • MiniErazmus v Bratislave 2023

        • 18. 12. 2023
        • 🟠 Zažiť vysokú školu už počas štúdia na gymnáziu je nosnou myšlienkou aktivity MiniErazmus. A naši študenti pri tom samozrejme nemohli chýbať.

          🟠 Traja naši odvážlivci sa zúčastnili 4 dňového programu v Bratislave, počas ktorého si mohli vyskúšať vysokoškolský život , plný zaujímavých prednášok, workshopov, aktivít a mohli navštíviť množstvo firiem.

          🟠 MiniErazmus je jedným zo spôsobov ako sa usilujeme pomáhať našim študentom čo najlepšie si vybrať svoje povolanie a úspešnú cestu k nemu.